In de vakantie heeft iedereen het erover. Welke factor gebruik jij? Factor 10, 20 of misschien wel 50.

Bij de overheid is het makkelijker geregeld, want daar gebruiken ze Factor C; “Communicatie in het hart van de organisatie”. Maar hoe zit het dan in ons vakgebied? Wij adviseren deze zomer Factor P.

Factor P is handig bij een check of je nog wel up to date bent met je pr-beleid. Factor P geeft ook voldoende handvatten voor het maken van een pr-beleid inclusief een pr-plan. Met een pr-plan kan je de juiste temperatuur regelen voor jouw bedrijf, product, dienst of boodschap.

1. Dromen:

Bij dromen kan en mag alles, dan bewandel je de mooiste paden en kom je op de prachtigste plekken.

Wat is je ambitie? Hoe willen je gezien worden als organisatie? En welke positie bekleed je dan bij de diverse relatiegroepen, welke positie neemt pr in jouw organisatie in, waar ben je straks trots op?

2. Reflecteren:

Bij het reflecteren hebben we het over gevoel, meningen. Iedereen mag zeggen wat hij/zij denkt.

Wat heb je bereikt? Wat zijn blinde vlekken? Waar liggen belemmeringen? Vaak zie je vele ‘beren op de weg.’ Een excuus om niet naar Canada’s wildlife te gaan? Of benoem jij ‘jouw beren’ en ga je de confrontatie aan? Natuurlijk met de juiste tools voor een interessante (reis)ervaring.

3. Aanscherpen:

Uit het dromen en reflecteren, wordt een plan geschetst. Daarin formuleer je de PR-doelen en doelstellingen. Natuurlijk check je die ook aan je missie, visie en marketingdoelstellingen.

4. Relatiewensen:

Wie hebben we nodig om onze doelen te bereiken? Wie kennen we al? Hoe is onze relatie met hen? Zijn er prioriteiten aan te brengen?

Met bovenstaand vier stappenplan heb je de ingrediënten voor een nieuw PR-beleid. Je kunt deze reis alleen maken of met ons. Als PR bureau gaan wij onbevangen met je mee op reis. We hebben al veel verschillende reizen gemaakt met diverse organisaties. Daardoor zien we sneller kansen en ongemakken; zoals beren.

Gebruik Factor P met pr-professionals. Check onze Greenhouse workshop. Klik hier voor meer informatie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *