,

Qurrent weer de groenste 

Consumentenbond geeft energieleverancier een 10

Amsterdam, 26 oktober 2015 – De Consumentenbond beoordeelt energiecoöperatie Qurrent als groenste energieleverancier van Nederland. Net als vorig jaar staat Qurrent op de (gedeelde) eerste plaats. De energiecoöperatie laat een sterke groei in aantal leden zien. Door te investeren in wind- en zonneprojecten zorgt Qurrent dat de balans tussen groene energie opwekken en groene energie gebruikers in evenwicht blijft. 

 

Directeur Richard Klatten van Qurrent: “We willen eigenlijk maar één ding, dat iedereen net zoveel groene energie opwekt als gebruikt. De energiemarkt moet daarvoor écht groen worden en energiegebruik moet veel slimmer. Wij doen alles wat in ons vermogen ligt om dit te bewerkstelligen. Met onze leden, maar ook met de anderen in de top 3. Steeds meer energieleveranciers produceren ook groene energie. Met recht gezonde ‘concurrentie’ en dat juichen wij alleen maar toe, sterker nog: het gaat ons niet snel genoeg. De traditionele energiebedrijven raken steeds verder achterop en dat is zonde. Wij willen 100% groene energie voor iedereen.”

 

Uit het Stroomranking-rapport: “Energiebedrijven produceren meer kolenstroom dan vorig jaar. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde stroomranking van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE. Van de energiereuzen scoren Nuon en Essent een dikke onvoldoende. Eneco is het meest duurzaam, maar scoort lager dan voorgaande jaren: een krappe 6.

 

Ranking

De organisaties beoordeelden alle 37 stroomleveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt op duurzaamheid. Beoordeeld werden de investeringen, productie, levering en inkoop van stroom. Op basis daarvan is een ranglijst gemaakt, ingedeeld in 3 groepen: voorlopers (score 6 en hoger), volgers (4 tot 6) en vervuilers (lager dan 4). Klik hier https://www.consumentenbond.nl/energie/extra/groenste-stroomleverancier/#it voor een volledige ranking van alle 37 stroomleveranciers.”

 

Energiecoöperatie Qurrent is sinds vorig jaar enorm gegroeid. Verwacht wordt dat aan het eind van het jaar het 50.000ste lid wordt verwelkomd. Hellegatsplein, het eerste burgerwindpark in Nederland, wordt begin 2016 in gebruik genomen en er wordt hard gewerkt aan nieuwe innovaties. Iedere afnemer van Qurrent krijgt een Garantie Van Oorsprong-certificaat waarop de bron/producent van hun groene stroom staat vermeld. “Op alle mogelijke manieren maken we energie weer tastbaar en zichtbaar – dat helpt bij bewuster omgaan met energie, en dat leidt weer tot energiebesparing,” aldus Klatten.

 

Over Qurrent

Qurrent is door de Consumentenbond uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. De energiecoöperatie ondersteunt haar leden met het (zelf) opwekken van groene energie en bij het besparen van energie. Alleen op die manier wordt Nederland een energieneutrale samenleving waarbij elk huishouden, elk gebouw, net zoveel groene energie opwekt als verbruikt.

 

 

Voor meer informatie: www.qurrent.nl

Qurrent weer de groenste

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *