,

Euro-Arab Dialogue – Lutfia Rabbani Foundation

Minister Koenders en voormalig VN-gezant Brahimi in Den Haag voor opening conferentie ‘The Arab Future and the Role of Europe’
Prominenten uit Nederland en Arabische wereld bespreken toekomstperspectief

Het Vredespaleis te Den Haag stond donderdag 27 november 2014 in het teken van Europese en Arabische samenwerking op het gebied van economie, onderwijs, cultuur en politiek. De Lutfia Rabbani-stichting organiseerde de conferentie ‘The Arab Future and the Role of Europe’. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken opende de conferentie. Het was de eerste keer dat Koenders het Midden-Oosten adresseerde als minister van Buitenlandse Zaken. Lakhdar Brahimi (tot mei 2014 Speciaal VN-gezant voor Syrië) was hoofdspreker. Naast vele experts uit het Midden-Oosten en Europa op het gebied van politiek, ondernemerschap, cultuur en onderwijs, was Bernard Wientjes een van de Nederlandse prominenten die aan de paneldiscussies deelnam. Lakhdar Brahimi ontving na afloop van de conferentie de Carnegie Wateler Peace Prize.

Salim Rabbani, voorzitter van de stichting: “De ontwikkelingen in de Arabische wereld raken Europa en ook Nederland, en vice versa. Europa en het Midden-Oosten zijn buren, hoe gaan we met elkaar de problemen én kansen aanpakken. Over deze en andere vragen buigt zich een internationaal panel van sprekers – van succesvolle jonge ondernemers tot CEO’s en politieke zwaargewichten. Dat wij zoveel gerenommeerde sprekers mogen ontvangen is een grote eer – en het getuigt ook van het belang en de noodzaak van samenwerking.”

De Lutfia Rabbani Foundation is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor Euro – Arabisch begrip door middel van onderwijs, dialoog en culturele uitwisseling.

Onder andere FD, Telegraaf, Volkskrant, AD en Nieuwsuur besteedden aandacht aan het onderwerp. Powned zegde last minute af (pfew). PR Mansion verzorgde de mediarelaties.

Telegraaf-euroarabdialogueFD-2014.12.08-eurarabdialoquenieuwsuur

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *