Heesterveld creative community ‘een paradijsje’ in de Bijlmer

Het ‘afvoerputje’ van de Bijlmer

Heesterveld is een wooncomplex uit de jaren ’70 in de H-buurt in de Bijlmermeer in Amsterdam, ontworpen door architect Frans van Gool. Dit complex bleef achter bij de ontwikkelingen in de Bijlmer, verloederde en de H-buurt werd ook wel het ‘afvoerputje’ van de Bijlmer genoemd. Eigenaar Ymere wilde de buurt herontwikkelen en verkreeg een sloopvergunning – en toen werd het crisis.

Nieuwe dynamiek

Samen met Eva de Klerk en Floor Wesseling heeft PR Mansion in 2009 een pitch gedaan voor Ymere om deze plek een nieuwe dynamiek te helpen geven in de ‘tussentijd’ – tot aan de sloop in 2017. Op basis van behoeften van de beoogde eindgebruikers (culturele ondernemers). Vervolgens hebben we een haalbaarheidsonderzoek gedaan en een projectplan geschreven. Daarna hebben we bij de uitvoering onder leiding van Eva de Klerk het ‘H-team’ gevormd en zijn daarmee de voorbereidende fase ingegaan: werven van huurders en de basis op zetten voor de H-society, de community van huurders, en de programmering. In 2013 is Heesterveld afgebouwd.

Heesterveld annu nu

We zijn inmiddels zo’n 10 jaar verder en er is in die tijd enorm veel gebeurd en bereikt. Benieuwd hoe het er nu met hét culturele epicentrum van de Bijlmermeer  voorstaat? Neem dan een kijkje op de website of kijk op Instagram en lees hoe het de buurt en zijn creatieve bewoners nu vergaat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *