Pianopontje leukste begin van de week

24 april 2017

”Ik ben gelijk van mijn maandagochtenddepressie af.”

Foto © Maikel Schnerr
Weinig mensen kijken met smart uit naar maandag. Behalve op 1 mei, de dag van de arbeid nota bene, hoeft er niet getreurd te worden. Dan bezorgt pianist Marnix van de Poll reizigers een uitzonderlijk begin van de week. De veerpont is op die ochtend een drijvende concerthal, toegankelijk voor iedereen. Op een concertvleugel speelt Marnix muziek tussen Amsterdam CS en de NDSM-werf tussen 07:15 en 09:30 uur.
Vergeten waar je bent
Normaal neem je op maandagochtend de pont om te reizen naar werk of een andere afspraak. In gedachten neem je nog even de vergadering of presentatie van straks door. Ondertussen verlang je weer naar de ontspanning van het weekend. Al snel stroomt de pont vol met lotgenoten die gehaast een plekje zoeken om te zitten of te staan. Deze maandag doorbreekt die routine wanneer er een opmerkelijk object op de pont staat. Even denk je dat je nog droomt bij het zien van een zwarte hoogglans concertvleugel van Yamaha. Dan neemt pianist Marnix van de Poll plaats en vergeet je al helemaal waar je bent. Tijdens de vaart speelt Marnix muziek van Yoshimatsu – Pleiades Dance nr IV en Philip Glass – Mad Rush. Na deze betoverende pianomuziek is de maandagochtenddepressie ver te zoeken.
Inspireren en verbinden
Dit is de tweede keer dat het Pianopontje reizigers aangenaam verrast en vermaakt. ‘’Ik ben gelijk van mijn maandagochtenddepressie af,’’ was een veelgehoord geluid van reizigers na afloop van het Pianopontje in 2014. Toen luisterden mensen aandachtig en glimlachend naar pianist Marnix van de Poll. Verbinden en prikkelen door verrassende culturele ervaringen is wat stichting Crazy Initiatives doet. Via deze link kun je het filmpje van het Pianopontje in 2014 bekijken.
Crazy Initiatives
Met stichting Crazy Initiatives weet Marnix van de Poll iedere keer zijn concertvleugel op onmogelijke plekken te plaatsen. Hij speelde midden in de duinen op Terschelling tijdens het Oerol Festival en in de prachtige fragiele Japanse Tuin van Landgoed Clingendael. Crazy Initiatives creëert verrassende culturele emotionele ervaringen die verbinden en prikkelen voor bezoekers. Sociale interactie maakt mensen namelijk gelukkiger. Meer informatie op www.crazyinitiatives.nl
 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *