,

Pieieieieieieieieieieiep – House of DJ’s en dOb slaan handen ineen tegen gehoorschade

Waarom het best slim is om oortjes van dOb aan te schaffen…. tip: muziek hard, oordoppen in!

Breda, 13 december 2017.  Jongeren zijn een lastige doelgroep voor de overheid. Informatie over gehoorbescherming gaat letterlijk het ene oor in en het andere oor uit terwijl een kwart van de jongeren tussen 12 en 24 jaar al gehoorschade heeft opgelopen volgens recent onderzoek van de Hoorstichting. En dat is niet zo vreemd als je vaak feestjes en festivals bezoekt zonder bescherming.

Met deze korte clip van The Godfather of Hardstyle ‘The Prophet’ geven House of DJ’s en gehoorbeschermingproducent dOb de aftrap van een nieuwe samenwerking voor de bewustwording rond gehoorbescherming. Boodschap: je kunt je gehoor beschermen én de muziekbeleving verbeteren.

Dj’s en jeugd

Arnold van der Leden van House of DJ’s: “Samen met dOb hearing protection willen wij de dance scene gehoorschadevrij maken. Het probleem van de overheid is dat ze moeilijk contact kunnen maken met jongeren. Via de zestig dj’s die bij ons zijn aangesloten, gaat dit natuurlijk beter. Dance en gehoorschade horen niet bij elkaar. Wij gaan daarom de dj’s nadrukkelijk betrekken bij de promotie van gehoorbescherming. En we beginnen vandaag.”

Dj Dina behoort tot de ambassadeurs van dOb

Muziek hoeft niet zachter

Jurgen Winde van dOb: “Consumenten kiezen al vaker voor gehoorbescherming. Maar het blijkt moeilijk om de juiste doppen te selecteren. Het simpele schuimpropje is niet effectief en haalt de beleving volledig weg. Wie veilig wil genieten op festivals neemt een iets geavanceerdere gehoorbeschermer. Met een eenvoudige ‘dop met filter’ wordt het geluid mooi gelijkmatig gedempt. Als je – net als dj’s en muzikanten – professionele maatdoppen laat aanmeten, zoals die van dOb, dan verhoogt dat de muziekbeleving aanzienlijk.”

 Valhelm voor festivalbezoekers

“Als Max Verstappen met 50 km per uur over een circuit tourt, hoeft hij geen valhelm op. Maar de beleving van 350 km per uur, met een comfortabele valhelm, geeft toch een andere kick. Hetzelfde geldt voor gehoorbescherming. Iedereen vindt het slim, nu moet het nog een goede gewoonte worden. Met onze samenwerking gaan we bijdragen aan een veiligere dance scene,” aldus de initiatiefnemers.

DJ’s als ambassadeurs

De campagne schakelt dj’s in bij de promotie. Dit gaat op vrijwillige basis. “De eerste clip van Nederlands gabber en hardstyle DJ ‘The Prophet’ is het begin. Wij hopen dat vele dj’s dit voorbeeld volgen.” Alle dj’s van House of DJ’s krijgen gepersonifieerde oordoppen aangemeten.

 Dj Pat Baker behoort tot de ambassadeurs van dOb

Geavanceerd kerstcadeau

“dOb is het meest geavanceerde filtersysteem dat nu verkrijgbaar is. Het biedt een perfecte vlakke demping, zodat de muziek beleving beter is dan zonder doppen. Het is onze ervaring dat een dj die ermee begint, nooit meer iets anders wilt. Wij zijn trots op ons officiële partnership met House of DJ’s,” aldus Jurgen Winde van dOb. Meer informatie over dOb vindt u op www.dob-hearing.com

#dobhearingprotection #staytuned

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *