Het begon met een verhaal over kinderen met kanker in Rusland. Zij worden in een ziekenhuis in St.Petersburg behandeld en komen vanuit heel Rusland daar naar toe. De kinderen verblijven vaak maanden tot een jaar op de kinderafdeling die slecht geoutillieerd is en zonder voorzieningen. Veel ouders moeten hun baan opzeggen om bij hun zieke kind te kunnen zijn. Rotary Westertoren Amsterdam ging de uitdaging aan om samen met Rotary Neva in St. Petersburg, Staatshermitage St. Petersburg en  de Hermitage Amsterdam ‘meer kleur te brengen’ in het leven van deze kinderen: Colouring Lives.

Dit resulteerde in meer dan 75.000 euro voor een sociaal werkster/activiteitenbegeleidster, een psychologe, apparatuur voor het ziekenhuis en een uitwisselingsprogramma tussen kinderen uit Hospital 31 en kinderen met kanker in Nederland.

Dit alles dankzij een groots benefietconcert met medewerking van  o.a. Alexander Rinnooy Kan, Guusje Terhorst, Angela Groothuizen, Alexandre Drozdov, Job Cohen, Michiel Borstlap en vele andere bekende en onbekende lieve mensen. De Fiep Westendorp Foundation omarmde het idee om zieke kinderen hun talent te laten ontdekken en zo meer kleur te brengen in hun leven en gaf 15.ooo uit hun fonds.

Mabelle en Layana van de PR Mansion zijn vanaf het begin betrokken geweest bij Colouring Lives. Samen met een team uit Rotary Westertoren Amsterdam zijn zij de bedenkers, organisatoren en drijvende kracht achter Colouring Lives.