Help jij ook de feestdagen mooier te maken?

Delen maakt het nog mooier!

Sinterklaas heeft zijn hielen amper gelicht en de kerstbomen worden opgetuigd. Iedereen heeft er weer zin in. Veel versiering, kerstnummers – elk jaar dezelfde – én veel eten. Maar ja, niet iedereen houdt van de Kerst of zit in een situatie waarin Kerst echt als een feestdag wordt gezien. PR Mansion gunt iedereen een beetje Kerstgeluk, with a little help from friends. Daarom hebben we een paar suggesties op een rij gezet. Doe jij mee om in deze bizarre tijden ‘goed te doen’?

Op de eerste plaats Serious Request; zo langzamerhand toch een echte Nederlandse traditie te noemen. Op zondag 18 december ging het Glazenhuis dicht in Breda. Dit jaar kan je doneren voor een stille ramp, omdat elke 35 seconden een kind sterft aan een longontsteking. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen eenvoudig te redden. Doe mee, start een actie en je kan natuurlijk ook genieten van alle activiteiten in Breda.

Onderdeel van deze feestdagen is toch echt wel een heerlijke maaltijd. En daar heb je eten voor nodig. Landelijk helpt de Voedselbank vele gezinnen en alleenstaande mannen en vrouwen om de maand weer door te komen. Doneer voedsel, geld of kom helpen voor een echt feestmaal.

koken-in-een-andere-keuken-rcaw2

Lokaal zijn er diverse initiatieven die je kan steunen. In Amsterdam is Koken in een andere Keuken een hele belevenis voor mensen die graag hun kookkunsten laten zien. Met een geldbijdrage en een paar uur tijd tover je met een team van maximaal 4 vrienden een fantastische maaltijd voor 45 daklozen op tafel. Meld je aan. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen: gegarandeerd hartverwarmende reacties.

“Een witte Kerst graag”, hoor ik de laatste jaren vaak om me heen. Alleen de daklozen zijn helemaal niet zo blij met een koude, witte Kerst. Kans dat zij op straat doodvriezen of ernstig ziek worden is groot. In Amsterdam vangt onder andere De Kloof (Inloophuis) een aantal daklozen op. De bezoekers kunnen douchen, kleding ruilen, een kop koffie drinken en wat eten. Voor de winter worden sokken en handschoenen uitgedeeld. Een simpel gebaar waar wij via onze Rotaryclub Westertoren aan mee hebben geholpen. Kijk op de site wat jij kan doen.

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer initiatieven. Jammer dat het nodig is. Laten we de feestdagen wat mooier maken en allemaal doen wat in ons vermogen ligt. Klein of groot. Als het uit een goed hart komt kan je het niet fout doen. Deel dit bericht, start een actie, doneer, kook of geef een helpende hand!

PR Mansion wenst iedereen een warm huis, gezonde Kerst en een heerlijke maaltijd toe.