Strategie is één ding, maar dan moet het ook nog uitgevoerd worden. Zo is de communicatiestrategie van Wij krijgen Kippen (50 nieuwe, duurzame, lokale energie initiatieven voor eind 2012 in Amsterdam Zuid) zo lokaal als mogelijk mensen te werven en enthousiasmeren. Maar hoe verleid je bezoekers, buurtbewoners, medewerkers tot een goed gesprek over samen lokaal en duurzaam energie opwekken?

Voor Wij krijgen Kippen bedacht PR Mansion een koolkit, waar de KippenKoffieKar – met échte barristakwaliteit espresso-apparatuur en versgemalen koffie, een belangrijk onderdeel van is. De KippenKoffieKar gebruiken we op evenementen, bijeenkomsten, feestjes met de buurt, bij energie ontbijtjes of buurtgesprekken in den lande. Reclamebureau Rademakkers tekende voor het ontwerp van het logo en de toolkit.

Op 12-12-12 vierden we het einde van het project (hoewel: we zijn daarna gewoon doorgegaan met het organiseren van ontmoetingen.

Ook aan media-aandacht heeft Wij krijgen Kippen niet te klagen, en toen de kippen een eigen ‘hok’ kregen (we zouden onze naam moeten veranderen in ‘Wij hebben Kippen’…) was de vreugde compleet.

Zelfs Pownews kwam een kijkje nemen, met het nodige commentaar waren we ook daar de Tok of the Town!

Layana van de PR Mansion is mede-initiatiefnemer van Wij krijgen Kippen en coördineert de organisatie en communicatie.