Van 6 tot 10 augustus 2014 ontmoetten kankerpatiëntjes uit Rusland en Nederland elkaar in Amsterdam en trokken samen op. In de Hermitage voor Kinderen kregen zij twee ochtenden een kunstworkshop en gingen zij met elkaar en zelf aan de slag,

Bij Happy2Move hebben zij met elkaar gesport – aangepast aan hun fysieke mogelijkheden. Op zaterdag hebben de kids met elkaar muziek gemaakt bij Splendor en stonden zij vervolgens zelf aan het roer bij een prachtige vaartocht door de Amsterdamse grachten, onder leiding van schippers Jan en Joan van de geWoonboot.

Het programma is onderdeel van Colouring Lives, het benefietprogramma van Rotaryclub Amsterdam Westertoren (RAW) dat zich inzet voor kinderen in moeilijke omstandigheden: we brengen letterlijk meer kleur in het leven van kinderen die het moeilijk hebben. PR Mansion is vanaf het eerste uur betrokken bij Colouring Lives.

Rotaryclub Amsterdam Westertoren steunt de kinderoncologieafdeling van Hospital 31 in St Petersburg al jaren met kunsteducatie, psychologische begeleiding, materialen en een sociaal werkster. Dit dankzij een zeer succesvolle fondsenwervingsavond in de Hermitage Amsterdam in 2009. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Rotaryclub dit jaar, brengt zij Russische kinderen die herstellende zijn van kanker samen met Nederlandse lotgenootjes.

De komende dagen kunnen de kinderen ervaringen uitwisselen, elkaar een hart onder de riem steken, wat van elkaar leren, elkaar helpen. En bovenal: samen genieten van drie bijzondere dagen.

Rotaryclub Amsterdam Westertoren organiseerde dit programma ism Russisch staatsmuseum Hermitage , de Hermitage Amsterdam, stichting Sviatoslav, stichting KIKA en PR Mansion.

De film is gemaakt door Koekepeer Productions. Dank aan Seean Walsh en Afran Groenewoud voor hun advies, camerawerk en mooie videoverslagen.