Foto 27-07-16 16 58 37De bouwvak is begonnen dus het is nu de tijd voor doe-het-zelvers. Vijf valkuilen en tips hoe er niet in te vallen.

1. Schrijf je ideeën op.De vakantie is een heerlijk moment om bij te komen en je gedachten de vrije loop te laten. Dan – en ring..)onder de douche, schijnt – komen de beste ideeën naar boven. Bijvoorbeeld om je pr-activiteiten nieuw leven in te blazen. Vertrouw je gedachten toe aan papier, je smartphone, een bierviltje of je gezelschap. Anders blijft het bij een briljant idee en verdwijnt het naar de schatkist der vergetelheid. Of je bent vervolgens dagen kwijt met het opnieuw bedenken van je idee (we spreken uit ervaring…)

2. Werk je ideeën uit (en schrijf het op). Terug van vakantie, bijpraten met je collega’s – bierviltje uit je zak opdiepen, weggooien, einde van de dag de papierbak overhoop halen om het bierviltje er
weer uit te vissen. En dan? Wees niet zoals aannemer X. Hij komt langs om de ideeën door te spreken en voor te bereiden. Er moet een kastenwand verplaatst, er komt een stofschot. Er moet een steiger worden geplaatst. Helaas schrijft hij de stappen om van idee naar uitvoering te komen niet op, dus hij moet weer terug om alles opnieuw te bekijken.

3. Voorkom fouten en dubbel werk: maak een planning (en check deze). Je gaat vrolijk aan de slag, maakt gelijk een event aan op de website en stuurt alvast de uitnodigingen uit. De eerste mailtjes komen binnen: “Helaas, wij werken niet op zondag.” “De link naar de website werkt niet.” “Kost deelname echt 1 euro?” Oeps! Je gaat opnieuw aan de slag, stuurt iedereen een excuus met de boodschap dat de echte uitnodiging later volgt, en je bent vervolgens een paar dagen kwijt met het opnieuw inboeken van een locatie en het opnieuw sturen van de uitnodiging (nadat je hebt gecheckt of de nieuwe datum wel geschikt is, de website het doet en de informatie klopt).

4. Vertrouw niet op telepathie voor het kenbaar maken van je plannen, betrek je collega’s. Aannemer X heeft het druk, het weer zit tegen en vervolgens loopt alles wat uit. Hij gaat op vakantie maar vergeet de steigerbouwer te informeren over de afspraken met de buurman. Ook z’n collega is niet op de hoogte. Dus de steigerbouwer kwam voor nop want de buurman was niet thuis en de collega had geen sleutel.

Bespreek je plan met je collega(s) zodat zij kunnen meedenken over de uitvoering en je de taken kunt verdelen.

5. Maak gebruik van de ervaring van anderen. Geen collega’s? Bespaar jezelf ergernis, tijd en verlegenheid. Wij doen niets liever dan jouw pr-plannen uitwerken en uitvoeren. Toch zelf doen? Of zie je op tegen de extra kosten? Maak dan gebruik van onze ‘reality-check’ – we nemen je plan met je door, helpen je met een goede planning en ander advies waar nodig.