Het is net daten. Contact maken is nog best eenvoudig. De eerste weken ben je verliefd en doe en durf je alles. Maar al snel is het nieuwe eraf en nemen we elkaar voor lief. En na een maand, een jaar… hopeloze dates. Ook wij (her)kennen ze en stranden regelmatig met zo’n ‘hopeloze date’. Daarom zeven momenten – die je kan voorkomen – waardoor je date een intensieve verkering wordt.

Magnified illustration with the word Social Media on white background.

  1. Je durft niet: En dat is prima want social media is een nieuw platform, medium of wetenschap en dat moet je leren te begrijpen. Zorg dat je het gaat begrijpen voordat je begint. Het is niet voor iedereen, maar het gaat wel naar iedereen! Lees ook de tips van JustK.
  1. Je hebt geen strategie of doel: Starten op social media is makkelijk en goedkoop, maar als je geen strategie of doel hebt, kan je ook nooit het resultaat beoordelen. Zomaar wat doen heeft geen enkele zin voor je business. Bedenk vooraf wat je wilt bereiken, hoe en welke onderwerpen daarbij passen. Denk goed na wat je wilt bereiken voordat je begint.
  1. Je wilt alles tegelijkertijd doen: Start klein, met één platform, leer op dat platform en breidt dan eventueel uit. Elk platform heeft zijn eigen dynamiek en functie. Zoek uit wat past bij jouw business.
  1. Je wilt rendement van je investering (ROI): Vergeet dat je wilt verkopen. Op social media is verbinding (engagement) en aandacht (attention) veel belangrijker. Het is ‘old school PR’, een relatie bouw je op, mensen willen niet alleen informatie maar ook meedoen. En bedenk hoe je aandacht creëert, bouw de spanning op en neem kleine stappen richting je doel.
  1. Je bent gefocust op de verkeerde doelgroep: Heb het niet over jezelf maar leg de focus bij je klant. Waar heeft hij/zij behoefte aan? Wat is voor je doelgroep relevant? En ga daar dan op in. Zorg dat je een sparringpartner bent op social media. En dan komen we gelijk bij valkuil zes.
  1. Je zendt alleen maar: Social media is bij uitstek een platform waarbij tweerichtingsverkeer noodzakelijk is. Zodra je een verbinding hebt gelegd en een relatie start, ontstaat er communicatie tussen personen. Deze relatie is zeer waardevol. Koester je relaties, leg ze in de watten Als je dat doet zullen je bestaande klanten jouw ambassadeurs worden. Kijk eens naar Seats2Meet.
  1. Je verliest het contact: Je moet volhouden, niet een week, niet een maand maar minstens een jaar. Je bent een relatie aangegaan met de mensen die jij volgt en die jou volgen. Geen commitment betekent niet alleen je relaties kwijtraken, maar is slecht voor je reputatie en je business. Dus geen one night stands op social media maar intensieve langdurige verkering.

Vind je het nog steeds eng en heb je een goede ‘Wing(wo)man’ nodig, mail ons dan PR Mansion want wij zijn dol op koppelen.